eKomerc Asocijacija Srbije: Za efikasniji razvoj internet trgovine kroz razvoj logističkih usluga

Vršilac dužnosti direktora javnog preduzeća Pošta Srbije Zoran Đorđević i predsednica eKomerc (eCommerce) Asocijacije Srbije Zorana Milidrag potpisali su danas Memorandum o razumevanju, u cilju razvoja internet poslovanja pošta i obezbeđivanja pouzdane logističke infrastrukture i informatičkih rešenja za unapređenje internet trgovine u Srbiji.

„Strateški cilj Pošte Srbije je razvoj novih i unapređenje postojećih usluga kroz proces digitalizacije, za šta imamo punu podršku Vlade Srbije i premijerke Ane Brnabić. Кroz saradnju sa eKomerc Asocijacijom, Pošta Srbije će, kao najveći nacionalni provajder logističkih usluga, pomagati razvoj ovog segmenta poslovanja, pre svega kod mikro i malih preduzeća, i omogućiti bržu i kvalitetniju isporuku na adrese kupaca“, rekao je Đorđević.

Saradnja eKomerc Asocijacije Srbije sa Poštom Srbije je po rečima Zorane Milidrag ključna za razvoj i unapređenje internet poslovanja u Srbiji, pre svega kroz razmenu iskustava radi edukacije korisnika – mikro i malih preduzeća.

Takođe, kako je dodala, to će omogućiti otklanjanju barijera za efikasniji razvoj internet trgovine kroz razvoj logističkih usluga, koje su se sa rastom internet trgovine u poslednjih godinu dana pokazale kao najveće razvojno ograničenje.

Kako je saopšteno, eKomerc Asocijacija Srbije okuplja više od stotinu velikih kompanija i zalaže se, između ostalog, za podizanje standarda internet poslovanja u cilju uključivanja Srbije u svetske e-komerc tokove.

2021-05-07T15:04:07+00:00 07-05-2021|Tagovi: , , , , , |