Klijenti PŠ mogu obaviti sve bankarske usluge, uključujući platni promet i kreditiranje

Banka Poštanska štedionica obavestila je danas sve klijente, fizička i pravna lica, povodom upada takozvane kosovske policije u ekspoziture Banke Poštanska štedionica na Kosovu i Metohiji, da su njihova sredstva na računima u Banci sigurna i da neće biti oštećeni.
Kako se navodi uprkos privremenoj sprečenosti funkcionisanja Regionalnog centra Kosovska Mitovica, klijenti Banke mogu obaviti sve bankarske usluge, uključujući platni promet, kreditiranje, menjačke poslove i ostale, u najbližim ekspoziturama na administrativnim prelazima Jarinje, Brnjak, Merdare i Končulj, kao i u ostatku poslovne mreže Banke.

Istovremeno, svi zaposleni Banke u Regionalnom centru Kosovska Mitrovica ostaju u radnom odnosu.
Takozvana kosovska policija upala je u ponedeljak sa puškama i pancirima u ekspoziture Poštanske štedionice u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, dok su građani pokušavali da podignu penziju, socijalnu pomoć i druga novačna sredstva, kao i u zgradu Uprave za trezor u Kosovskoj Mitrovici.

Kada su pripadnici policije ušli u zgrade, stranke koje su se nalazile u prostorijama štedionice su izbačene iz zgrade, dok su radnici zadržani, a ispred sve četiri ekspoziture nalazili su se pripadnici policije naoružani dugim cevima.
Pored toga, pripadnici specijalnih jedinica bili su raspoređeni na više punktova u ulicama koje vode prema bankama.

2024-05-22T11:31:58+00:00 22-05-2024|Tagovi: , , , |