Nexo i Mastercard: Uskoro prva platna kartica sa kriptovalutom

Kripto zajmodavac Nexo udružio se sa globalnom platnom kompanijom Mastercard kako bi pokrenuo ono što naziva prvom platnom karticom na svetu sa „kriptovalutom“.

To signalizira najnoviji potez kripto i postojećih finansijskih mreža da udruže snage dok digitalna imovina postaje sve popularnija. Predstavnici Nexo-a poručuju da kartica, koja je u početku dostupna u odabranim evropskim zemljama, omogućava korisnicima da troše bez potrebe da prodaju svoju digitalnu imovinu kao što je bitkoin, koji se koristi kao kolateral za obezbeđenje odobrenog kredita.

Većina tradicionalnih kreditnih kartica nije obezbeđena i imaju postavljeno kreditno ograničenje. Kartica je povezana sa kreditnom linijom koju obezbeđuje Nexo i podržava kriptovalute i može se koristiti kod 92 miliona trgovaca širom sveta gde je Mastercard prihvaćen, omogućavajući investitorima da potroše do 90% ukupne vrednosti svoje kripto imovine.

Kartica ne zahteva minimalne otplate, mesečne naknade ili naknade za neaktivnost. Nema deviznih naknada do potrošnje 20.000 evra mesečno.

Nema ograničenja koliko klijent može potrošiti ili povući sa otvorene kreditne linije, a kamata se plaća samo na iznos kredita koji se stvarno koristi. Kamata ostaje na 0% za klijente koji održavaju odnos kredita i vrednosti od 20% ili manje.

„Mastercard prepoznaje da digitalna sredstva unose revoluciju u finansijski pejzaž“, rekao je Raj Dhamodharan, Mastercardov šef kripto i blokčejn proizvoda i partnerstava.

Firma za elektronski novac DiPocket je izdavač Nexo kartica.

2022-04-26T08:56:44+00:00 26-04-2022|Tagovi: , , |