Oprez, sa lažnog naloga NBS navlače naivce „nagradnom“ igrom!

Na društvenim mrežama ponovo se pojavila lažna stranica Narodne banke Srbije, a kako su upozorili pojedini građani, ova stranica navlači ljude da im uplaćuju novac!

Ovo nije prvi put da prevaranti na mrežama koriste logo Narodne banke Srbije.

Ovog puta prevaranti nude dupliranje novca korisnicima dina kartice.

– Poklanjamo svim korisnicima dina kartice! Prvih 50 kojih se jave dobijaju duplo od onoga što imaju na kartici! Sve što trebate uraditi je: – like, – share, – pošaljite poruku „Želim“ plus iznos koji imate. Napomena: Minimalan iznos za dupliranje je 5.000, a maksimalan 500.000 – navodi se u jednoj objavi na ovoj stranici, koja je po svemu sudeći nedavno otvorena. Ispod ove objave nalazi se fotografija Banke Poštanske štedionice, a na profilnim fotografijama nalazi se zgrada Narodne banke, kao i logo.

– Pojavila se grupa Narodne banke Srbije, navlače ljude da uplaćuju novac. Obavestite vaše bake, deke i sve ostale koji mogu da poveruju u tu prevaru – upozorila je jedna Beograđanka, a njena poruka objavljena je na storiju Instagram stranice „Serbialive Beograd“.
Podsetimo, pre nekoliko godina na sličan način su prevaranti pokušavali da uzmu novac od ljudi, a tada je NBS apelovala na građane da ne učestvuju u ovoj i sličnim lažnim nagradnim igrama. Tada su pozvali korisnike dina kartice koji su već uneli podatke da što hitnije o tome obaveste banku koja im je karticu izdala.

 

2024-04-11T18:04:30+00:00 11-04-2024|Tagovi: , , |