PayPal omogućio trgovinu kriptovalutama

Paypal Holdings pridružio se tržištu kriptovaluta, omogućavajući kupcima da poseduju, kupuju i prodaju bitkoin i druge virtuelne kovanice koristeći “mrežne novčanike” američke kompanije za digitalno plaćanje.

Kupci Paypal-a, takođe, će moći da koriste kriptovalute za kupovinu kod 26 miliona trgovaca na njegovoj mreži počev od 2021. godine, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi portal bankar.rs vest Rojtersa.

“Paypal se nada da će usluga podstaći globalnu upotrebu virtuelnih kovanica i pripremiti svoju mrežu za nove digitalne valute koje bi mogle razviti centralne banke i korporacije”, rekao je predsednik i izvršni direktor Dan Šulman.

“Radimo sa centralnim bankama i razmišljamo o svim oblicima digitalnih valuta i o tome kako Paypal može igrati ulogu”, rekao je on.

Vlasnici američkih računa moći će da kupuju, prodaju i drže kripto valute u svojim PayPal novčanicima tokom narednih nedelja, saopštila je kompanija i dodala da je u planu kompanije da se proširi na Venmo i neke zemlje u prvoj polovini 2021. godine.

2020-10-22T14:31:00+00:00 22-10-2020|Tagovi: , , |