Platforma za onlajn trgovinu eBay primaće kriptovalute

Američka platforma za onlajn trgovinu eBay otvorena je za mogućnost prihvatanja kriptovaluta kao sredstva plaćanja u budućnosti, saopšteno je iz te kompanije.

„Uvek razmatramo najrelevantnije oblike plaćanja i nastavićemo s takvim procenama i u budućnosti. Nemamo neposrednih planova, ali to je (kriptovalute) nešto što ćemo pažljivo razmotriti“, naveli su iz eBay-a u izjavi za Rojters.

Glavni izvršni direktor kompanije DŽejmi Ijanone rekao je u intervjuu za CNBC da je prihvatanje virtuelne valute opcija koju kompanija odmerava.

Ovaj internet trgovac, koji je prošle nedelje razočarao investitore slabom prognozom dobiti za drugi kvartal 2021, dodao je da razmatra „brojne opcije“ za ulazak u prostor nezamenljivih tokena (NFT).

NFT token (non-fungible) ne može se direktno zameniti za neku tradicionalnu valutu. Za razliku od drugih kriptovaluta, svaki NFT je jedinstven. On predstavlja vlasništvo jedinstvenog proizvoda koji u sebi sadrži bilo šta digitalno: crteže, gif-ove, pesme, video igre, fotografije…

Mada se ne može direktno menjati za klasične valute, može se razmenjivati za druge virtuelne valute koje se menjaju za evre, dolare, “švajcarce“…

2021-05-07T11:11:08+00:00 07-05-2021|Tagovi: , , , |