Sberbank najbolja e-banka u centralnoj i istočnoj Evropi

Magazin Global Finance je proglasio Sberbank za najinovativniju digitalnu banku u centralnoj i istočnoj Evropi (CEE). Najbitniji kriterijum koji se razmatra prilikom dodele nagrada je nivo korišćenja savremenih tehnologija u pružanju usluga klijentima, pišu banjalučke Nezavisne novine.

Sberbank je takođe osvojila nagradu u kategoriji “Najbolja prezentacija na društvenim mrežama”, koja se dodeljuje bankama sa inovativnim i efikasnim digitalnim komunikacijskim projektima na društvenim mrežama. Pored toga Sberbank je po četvrti put osvojila prvo mesto u kategoriji “Najbolje SMS bankarstvo.” U ovoj kategoriji fokus je na funkcionalnosti i korisničkom iskustvu prilikom korišćenja bankarskih usluga putem SMS poruka.

Global Finance razmatra aspekte koji se kreću od objektivnih do subjektivnih kriterijuma. Objektivni kriteriji uključuju: privlačenje i servisiranje digitalnih klijenata, rast broja digitalnih klijenata, širinu ponude proizvoda, kao i razvoj novih oblasti poslovanja i inovativnih usluga. Subjektivni kriterijumi uključivali su mišljenja analitičara, bankarskih konsultanata i drugih iz oblasti međunarodnog bankarstva. Dobitnici nagrada se biraju iz više od 150 zemalja širom sveta. Početkom avgusta je magazin Global Finance proglasio digitalno korporativno bankarstvo Sberbank za najbolje u Rusiji. Sberbank se takođe našla na prvom mestu u još tri kategorije korporativnog poslovanja u centralnoj i istočnoj Evropi, a to su najbolje usluge  online portala, najbolje integrisana korporativna internet stranica i najinovativnija digitalna banka.