Sve više prodajnih mesta na internetu za korisnike Dina kartica

Narodna banka Srbije saopštila je da je u ovom trenutku domaćom platnom Dina karticom moguće platiti na više od 40 prodajnih mesta na internetu.

„Domaćom karticom se mogu, između ostalog, kupiti knjige, sportska oprema, odeća, igračke, nameštaj, mogu se platiti usluge osiguranja, kao i usluge prema državi na portalu eUprava“, dodaje se u saopštenju.

NBS podseća da je Banka intesa, kao jedan od najvećih domaćih prihvatilaca platnih kartica na internetu odlučila da prvenstveno malim trgovcima koji trenutno ne koriste kanal elektronske kupovine pruži mogućnost da svoje poslovanje prošire i na internet i to pod izuzetno povoljnim uslovima, a upravo su, kako navodi NBS, niski troškovi nacionalne kartične šeme Dinacard to omogućili.

Centralna banka podseća da je jedan od prvih trgovaca koji je omogućio plaćanje nacionalnom karticom na internetu robna kuća nameštaja Ikea. Trenutni spisak prodajnih mesta na kojima se može plaćati domaćom karticom na internetu može se pronaći na sajtu NBS – kliknite OVDE.