Zakupci sa pijace Palilula šampioni bezgotovinskih transakcija

Majskim šampionima bezgotovinskog plaćanja na beogradskim pijacama  su uručene nagrade u okviru pilot projekta Digitalizacija beogradskih pijaca i prvo i drugo mesto osvojili su zakupci sa pijace Palilula sa 268 odnosno 85 ostvarenih transakcija.

Treće mesto pripalo je zakupcu sa pijace Ðeram koji je realizovao 84 transakcije, saopštile su Gradske pijace.
Četvrto mesto osvojio je zakupac sa pijace Kalenić sa 80 transakcija. Peto mesto pripalo je zakupcu sa pijace Ðeram koji je realizovao 58 transakcija.

Od novembra 2021. godine od kada je krenulo nagradno takmičenje, pa do danas, realizovano je oko 10.500 bezgotovinskih transakcija na 51 POS terminalu na tri beogradske pijace Kalenić, Ðeram i Palilula.

Broj realizovanih bezgotovinskih transakcija dobar je pokazatelj koliko je kupcima značajano uvođenje ovakvog vida plaćanja.

Kupci sa beogradskih pijaca navode da im je uvođenje mogućnosti bezgotovinskog plaćanja olakšalo kupovinu, jer ne moraju da traže bankomate ili čekaju da usitne novac, dok prodavci ističu da je plaćanje karticom omogućilo da privuku nove mušterije, koje sada rado plaćaju karticom ili mobilnim telefonom.

Pilot projekat Digitalizacija beogradskih pijaca pokrenula je Privredna komora Srbije, a inicirala kompanija Masterkard.

Ovaj projekat se realizuje uz podršku JKP Gradske pijace, kompanija Payten, Chipcard i Banca Intesa.

Svakog meseca do kraja oktobra ove godine, pet trgovaca koji ostvare najveći broj bezgotovinskih plaćanja osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 12.000 dinara.

2022-06-16T10:42:52+00:00 16-06-2022|Tagovi: , , , , |