Intesa: Malim trgovcima besplatna proba e-commerce servisa

Banka Intesa će malim trgovcima koji žele da svoje proizvode i usluge prodaju putem interneta obezbediti besplatan e-commerce servis za prihvatanje plaćanja nacionalnom Dina platnom karticom.

Kako piše portal Bizlife prenoseći saopštenje Intese, banka će za prvih 1.000 trgovaca koji do 31. decembra ove godine podnesu zahtev za e-commerce uslugu omogućiti besplatno kreiranje internet prodajnog mesta (web shop), održavanje web šopa i korišćenje e-commerce servisa bez naknade tokom prva tri meseca, kao i transakcije Dina karticama bez provizije tokom prvih šest meseci korišćenja servisa.

Po isteku tromesečnog perioda korišćenja usluge, banka će omogućiti trgovcima da uključe plaćanja i karticama ostalih kartičarskih brendova.

„Prateći rastući trend online kupovine u našoj zemlji, želimo da pružimo podršku malim preduzećima koja svoje proizvode i usluge mogu da plasiraju na tržište putem interneta i tako im pomognemo da pokrenu nov ili unaprede postojeći biznis, snize troškove svog poslovanja i pronađu jednostavniji put do kupaca“ , isstakla je  predsednik Izvršnog оdbora Banca Inteza Draginja Đurić.

Ona je dodala da na taj način ne samo da podstiču razvoj preduzetništva, već i doprinose jačanju domaće platne kartice, kao i ukupnoj digitalnoj transformaciji srpske privrede.

Banca Intesa je vodeća banka na tržištu Srbije u segmentu e-commerce usluga koje je u ponudu uvela još 2007. godine.

Sarađuje sa oko 400 trgovaca koji su putem e-commerce servisa u prvoj polovini 2018. godine ostvarili promet od 3,63 milijarde dinara i gotovo 874.000 transakcija, što predstavlja rast od 48 odsto u visini prometa i 66 odsto u broju transakcija u odnosu na isti period prethodne godine.