Kaspersky lab dobio priznanje za zaštitu e-bankinga

Rešenje firme Kaspersky Internet Security, koja pravi softver za zaštitu računara, prošlo je sve kvartalne testove sertifikacije online bankarstva tokom perioda od 12 meseci i nedavno je nagrađeno godišnjim priznanjem kompanije MRG Effitas „Online Banking/Browser Security Award 2017/18“.

Kako piše portal Ekapija, ova nagrada naglašava pouzdanost i efikasnost rešenja protiv rastućeg trenda finansijskih pretnji, a ovo je četvrti put zaredom da je osvajaju proizvodi kompanije Kaspersky Lab.

Prema podacima Kasperskog, sa više od tri četvrtine korisnika (79%) online bankarstva preko uređaja i 82% korisnika koji redovno naručuju robu ili usluge onlajn, obezbeđivanje finansijskih transakcija od sajber pretnji nikada nije bilo od većeg značaja za korisnike. Kako bi im pomogla u preduzimanju pravih koraka zaštite, kompanija MRG Effitas procenjuje kvalitet i sposobnost bezbednosnih rešenja u zaštiti korisnika i njihovog novca od rastućih finansijskih pretnji, nagrađujući rešenja sertifikatom nezavisnih prodavaca.

Rešenje Kaspersky Internet Security odolelo je brojnim strogim malver i botnet testovima u poslednja tri kvartala 2017. kao i u prvom kvartalu 2018. godine. Proizvod je testiran korak-po-korak u stvarnim scenarijima u kojima bi online bankarske transakcije i kupovina mogli biti kompromitovani finansijskim malverom.

Tokom ovog procesa, rešenje Kaspersky Internet Security razotkrilo je brojne botnete kao dominantne vektore sajber pretnji. Oni mogu uzrokovati mnogo nevolja ukoliko nisu detektovani i blokirani na vreme, ističu iz kompanije. Među njima su i modifikovani TiniNuke i Zeus klonovi, kao i DoublePulsar bekdor sa Peddlecheap keylogger virusom.

– S obzirom na broj i složenost finansijskih pretnji koji nastavlja da raste, važnije je nego ikada da ljudi imaju pristup snažnim i dokazanim rešenjima kako bi se zaštitili kada su u pitanju onlajn kupovina i bankarstvo – rekao je Timur Biiačuev (Timur Biyachuev), potpredsednik sektora za istraživanje pretnji u kompaniji Kaspersky Lab.

Funkcija „Safe Money“ u okviru rešenja Kaspersky Internet Security pruža korisnicima dodatni nivo zaštite pri online kupovini ili bankarstvu. Bez obzira da li robu plaćate kreditnom karticom, vršite transfer novca ili koristite PayPal, funkcija „Safe Money“ obezbeđuje da svaka transakcija bude sigurna i da finansijski podaci i lične informacije budu zaštićeni od sajber pretnji.