Nova aplikacija Privredne komore za instant bezgotovinsko plaćanje

Privredna komora Srbije predstavila je PKS instant PAY aplikaciju za bezgotovinsko plaćanje, koja je usmerena na modernizaciju poslovanja preduzetnika i MPS.

Predsednik grupacije Privredne komore Srbije za razvoj platnih kartica i digitalnih plaćanja Branislav Popović, rekao je da će u budućnosti alternativni načini plaćanja postati dominantni.

„U budućnosti će se kartice zameniti nekim drugim kanalima plaćanja, ali su sada i dalje dominantne“, rekao je on i dodao da je Srbija lider u regionu po instant plaćanjima sa računa na račun u realnom vremenu.

„PKS je razvila sopstvenu instant-pay aplikaciju koja će omogućiti da je trgovci vrlo jednostavno skidanjem aplikacije sa play-stora i instaliraju u nekoliko klikova, registruju je besplatno, i da tako omoguće klijentima da na svom prodajnom mestu realizuju plaćanje preko tog drugog mesta“, rekao je Popović.

Katarina Ocokoljić, sekretar Udruženja za bankarstvo, osiguranja i druge finansijske institucije PKS naglasila je da se grupacija zalaže za sve više bezgotovinskih plaćanja.

„Aplikacija PKS je potpuno besplatna za trgovce kako bi se podstaklo povećanje bezgotovinskih načina plaćanja, a samim tim i suzbijanje sive ekonomije“, rekla je ona i dodala da je aplikacija trenutno u testnoj fazi kod banaka i da će zatim uslediti Atestiranje kod Narodne banke Srbije posle „čega će biti spremna za produkciju“.

2019-06-18T09:53:14+00:00 17-06-2019|Tagovi: , , , , , , , |