Hiljade Rusa na Tajlandu blokirano: Ne mogu da koriste Visa ili Mastercard kreditne kartice

Oko 6.500 ruskih turista ostalo je „zaglavljeno“ u provincijama Puket, Surat Tani, Krabi i Pataja.

Hiljade ruskih turista u Tajlandu su se zbog rata u Ukrajini i uvedenih sankcija Rusiji našle u nezgodnom položaju – mnogi ne mogu da plate svoje troškove ili da se vrate kući zbog otkazanih letova.

Oko 6.500 ruskih turista ostalo je „zaglavljeno“ u provincijama Puket, Surat Tani, Krabi i Pataja, popularnim turističkim odredištima na moru, uz 1.000 Ukrajinaca, rekao je juče za AP Juthasak Supasorn, guverner Turističke uprave Tajlanda. Juthasak je rekao da se Rusi suočavaju sa dva problema: otkazivanjem letova i obustavom finansijskih usluga.

„Postoje neke avio kompanije koje još lete za Rusiju, ali putnici moraju pre toga da odu u neku drugu zemlju. Pokušavamo da to sve iskordinišemo i da nadjemo letove za njih“, rekao je Juthasak i dodao da vlasti pokušavaju da pronađu i alternativne načine plaćanja za ruske turiste.

Sivaporn Bonruang, volonter-prevodilac za Ruse zaglavljene u Krabiju, rekla je da neki ne mogu da plate svoje račune jer više ne mogu da koriste Visa ili Mastercard kreditne kartice. Dodala je da mnogi imaju gotovinu i da oni koji imaju UnionPay karticama, koje izdaje kineska kompanija, i dalje mogu da plaćaju troškove.

2022-03-14T14:28:39+00:00 14-03-2022|Tagovi: , , , |