Kakve sve brojne pogodnosti nudi nova studentska kartica?

Od 1. decembra svi studenti u Srbiji moći će da dobiju novu studentsku karticu. Ona će se razlikovati od starih jer će biti platna, a njeno održavanje biće besplatno i neće biti namenjena samo za domove, već za ostvarivanje brojnih popusta.
Prijava za novu platnu karticu počinje 14. novembra, a za tu namenu biće otvoren poseban sajt. Karticu će moći da dobiju svi studenti sa državnih i privatnih fakulteta i viših škola, neće se praviti razlika da li je student na budžetu ili je samofinansirajući.

Izrada kartica je besplatna, a osim za popuste, studenti će njome moći i da plaćaju. Zahvaljujući novoj kartici moć će i lakše da apliciraju za sve konkurse i stipendije, dodatno će se olakšati svakodnevni život studenata.

„To će biti popusti u određenim radnjama koje ćemo naknadno objaviti ispred studentske konferencije Univerziteta Srbije, trenutno su to popusti 10 posto na avio saobraćaj, 20 posto popusta na kompletan vozni saobraćaj. Neki od glavnih ciljeva je da ta kartica zameni indeks, ono što je novo ta kartica će biti platna, automatski će se putem prijave otvoriti račun u poštanskoj štedionici“, rekao je Damjan Vakanjac, student prorektor Univerziteta u Novom Sadu.

Svi studenti na teritoriji Srbije imaće pravo na novu platnu karticu, u narednom periodu biće kompletiran spisak svih pogodnosti za studente kao i to gde će moći da podignu karticu.

2023-11-08T12:52:06+00:00 08-11-2023|Tagovi: , , |